Köp böcker

 

Böckerna finns att köpa via din lokala bokhandlare eller via Adlibris eller Bokus.

Skulle du vilja ha en signerad bok?
Då mejlar du oss så skickar vi en bok direkt till dig.

 

Vi presenterar vår nya bok Gulhuvud. Relase 2018 03 22

gulhuvud

Jacob var 12 år gammal när han blev föräldralös och hamnade på barnhus i Stockholm i början av 1800-talet. Livet såg mörkt ut men räddningen kom i form av hans farbror – Kapten Fahlström. Tillsammans med honom och en brokig skara sjömän blev Jacob en del av besättningen på hans handelsfartyg. När båten seglade ut från Stockholms hamn började Jakobs äventyrliga liv. Det blev en resa där han var tvungen att vara modig för att kunna överleva.

Gulhuvud är en bok fylld av spänning, äventyr, humor, vänskap, överlevnad och inte minst starka kvinnor.
Handlingen utspelar sig för ca 200 år sedan i en värld helt annorlunda jämfört med vår nutid, men berättelsen är lika aktuell idag om hur vi ställs inför rädslor och fördomar och hur vi kan övervinna dem. Gulhuvud är inspirerad av Jacob Fahlströms liv och äventyr. Han föddes i Stockholm 1795 och dog 1859 i Amerika, och var den förste svensken som kom till Minnesota. En unik del i Jacobs liv var att han under lång tid levde med indianer. Det var där han fick sitt namn Gulhuvud.

Författare: R.B. Cape

Illustrationer: Lise-lotte Persson.

 

 

bok

Farväl Sverige

En musikbok, kanske du undrar, vad är det? Ja, i det här fallet är det en bok som berättar bakgrunden till den stora utvandringen från Sverige till Amerika. Och inte bara det. Du får också möta några av alla de människor som lämnade allt bakom sig för att skapa ett nytt och bättre liv på andra sidan Atlanten. Människor av kött och blod, som du och jag. Deras livsöden rymmer både fattigdom och förtvivlan men också äventyrslust och stort mod.

Dessa modiga människors liv gestaltas också i musiken, som finns på den medföljande CD-skivan. Den innehåller 14 nyskrivna låtar som tillsammans med två kända svenska folkvisor tolkas och framförs av några av Sveriges främsta artister inom country och bluegrass, delta- blues och folkmusik.

Genom text och musik kommer historien nära och vi kan inte undgå att beröras och förundras över hur mycket som förändrats från förr till nu. Och samtidigt inte. För av liknande orsaker som svenskarna då lämnade det trygga och invanda, lämnar många idag sina hemländer för att skapa sig ett bättre liv någon annanstans, kanske i Sverige?

Så låt alla dina sinnen beröras när du öppnar en liten dörr till en stor del av historien. Och kom ihåg att dåtid, nutid och framtid kan vara närmre än du tror.